Je account controleren

Zo controleert u of uw accountgegevens voor iedereen toegankelijk zijn:

1. Open de Kaspersky app.
  2. Tik op de sectie Datalek controle van het hoofdscherm.
  3. Meld u aan bij My Kaspersky wanneer daarom wordt gevraagd.

Nadat u zich hebt aangemeld bij My Kaspersky, wordt de accountcontrole automatisch gestart.

4. Als u zich eerder hebt aangemeld bij My Kaspersky, tikt u op Datalekken zoeken .

Als uw accountgegevens mogelijk zijn gelekt, toont de app een lijst met websites waar het gegevenslek zich kon voordoen, de datum van het mogelijke lek en de categorie van gegevenslek die mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn. De app geeft ook advies weer over wat u moet doen als uw gegevens zijn gelekt.

Tik op de website voor meer informatie over het mogelijke gegevenslek en aanbevelingen van Kaspersky.

5. De app slaat elk gecontroleerd account op in een lijst met accounts die elke dag automatisch worden gecontroleerd.

U ontvangt een melding als een mogelijk gegevenslek is gevonden.

Als u de functie Accountcontrole in de Kaspersky Security Cloud-app op uw apparaat hebt gebruikt, kopiƫren we uw e-maillijst naar de functie Datalek controle in Kaspersky-app op hetzelfde apparaat. Zorg ervoor dat uw Personal of Family- of Kaspersky Plus of Premium-abonnement is geactiveerd in beide apps om dit te laten gebeuren.